SPRINGERLE to znane na całym świecie bożonarodzeniowe ciasteczka z Bawarii.
Są bialutkie, mają misterne wzorki i zapach anyżku.
W smaku są nieco mniej powalające, ale na zdjęciach wychodzą rewelacyjnie :-)
Takie właśnie springerle, wraz z przepisem i foremkami
stały się obiektem sesji fotograficznej, autorstwa ENCZY :*
Dzisiaj do pobrania macie kartkę z przepisem ze zdjęć, kartkę bez przepisu (na własne przepisy,
notatki, szkice, pomysły) oraz kartkę z bardziej czytelnym przepisem (na maszynie),
gdyby ktoś jednak skusił się na pieczenie springerle :D
O rany, no jesteście super!
OdpowiedzUsuńCiasteczka niedobre, ale za to jakie fotogeniczne...
Medal dla Enczy za tekst i zdjęcia.
zdjęcia niezrównanie piękne!!!
OdpowiedzUsuńJesteście boscy!!! Określenie pasuje w sam raz na Święta:)
OdpowiedzUsuńREWELACJA!!!
OdpowiedzUsuńZachwycam się zdjęciami :) Super wzór na ciasteczkach :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne zdjęcia! Ciastko jak dzieło sztuki! WOW! Nie mogę oczu oderwać...
OdpowiedzUsuńPrzepiekne zdjecia
OdpowiedzUsuń