środa, 19 grudnia 2012

19 grudnia



SPRINGERLE to znane na całym świecie bożonarodzeniowe ciasteczka z Bawarii. 
Są bialutkie, mają misterne wzorki i zapach anyżku. 
W smaku są nieco mniej powalające, ale na zdjęciach wychodzą rewelacyjnie :-)
Takie właśnie springerle, wraz z przepisem i foremkami 
stały się obiektem sesji fotograficznej, autorstwa ENCZY :*









Dzisiaj do pobrania macie kartkę z przepisem ze zdjęć, kartkę bez przepisu (na własne przepisy,
 notatki, szkice, pomysły) oraz kartkę z bardziej czytelnym przepisem (na maszynie), 
gdyby ktoś jednak skusił się na pieczenie springerle :D




7 komentarzy:

  1. O rany, no jesteście super!
    Ciasteczka niedobre, ale za to jakie fotogeniczne...
    Medal dla Enczy za tekst i zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
  2. zdjęcia niezrównanie piękne!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jesteście boscy!!! Określenie pasuje w sam raz na Święta:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zachwycam się zdjęciami :) Super wzór na ciasteczkach :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fantastyczne zdjęcia! Ciastko jak dzieło sztuki! WOW! Nie mogę oczu oderwać...

    OdpowiedzUsuń